Sem Ligtenberg

Race #6 Veldhoven

Een leuk Leerzaam maar ook verdrietig weekend!

Op vrijdag heb ik mogen/kunnen trainen op de baan. Even de NSF aanvoelen want had de hele zomer niet op de NSF gereden maar op de Yamaha. Het ging goed en reed tijden van 1.05?

Zaterdag:
Papa ging op vakantie dus grote broer Paul ging mee om taxi te spelen? super bedankt daarvoor!!
De eerste sessie ging goed en reed tijden van 1.04 hoog. Als verrassing kwam Papa, Rini en Anka toch de eerste sessie even kijken?
De tweede sessie ging beter en reed 1.04 laag. Dus weer beter.
Na de eerste sessie kreeg ik het nieuws van Molenaar dat ik na 6 ronden van de baan MOEST komen want anders reed ik de (snelle jongens) in de weg als ze me zouden dubbelen!! (nieuwe regel die waarschijnlijk door een aantal ouders van snellere jongens bedacht is en waar Molenaar in mee gaat) Wat uiteindelijk niet gebeurd zou zijn want na 9 ronden werd ik al gedubbeld maar wel met een tijd van 1.01,9 dus weer sneller.
Ik was BOOS, VERDRIETIG,(blij met me tijd) maar vooral gewoon kl*te dat ik de wedstrijd gewoon niet MAG uitrijden.
Race 2 het zelfde probleem mindere tijden door vermoeidheid met deze hitte.
Toch nog even met de familie Kuil gepraat super bedankt lieverds?
Nu op naar Race 7 in Berghem hopen dat ik de wedstrijd daar wel mag uitrijden?

Race 2 Berghem

Vrijdag een training op het circuit in Berghem. Ik was ‘s morgens naar school en ‘s middags was ik vrij dus lekker trainen. Ik kwam aan op het circuit dus alles uitgepakt en gaan met die banaan. Het ging goed, wel even wennen aan de motor en de baan. Ik had alleen nog maar gereden op deze baan toen het nat was, dus dat was wel even anders. Maar na de eerste sessie was ik best tevreden. De tweede sessie ging het ook goed tot ik in de 4 de ronde helaas het asfalt heb geïnspecteerd. Helemaal niks aan de hand. De derde sessie weer progressie gemaakt en de dag tevreden afgesloten. Naar huis en de volgende dag wedstrijd dag!!!

Zaterdag:
De dag begon goed met motor loten en pak van Damen ophalen. Toen de eerste Q1 de kwalificatie ging goed maar ik wist dat ik harder kon en dat merkte ik in de 2 de sessie weer 2,5 seconden sneller ik mocht starten vanaf p18.
Race 1: mijn start was heel goed ik had 7 man achter me iedereen dacht dat ik een valse start had maar dat was gelukkig niet. Na 2 rondes jammer genoeg een schakel foutje en toen lag ik weer 17 net voor het einde werd ik ingehaald en lag ik op 18 toen de finish was ?
Race 2: Helaas werd ik opgehouden bij de start en had ik 5 man achter me in de eerste bocht. Ik had het lastig deze race. Elke keer dat iemand mij inhaalde ging ik de lijnen die hij reed kijken en reed daardoor sneller. Deze race werd ik weer 18 de.
Nu op naar Staphorst (wegcircuit)

Bedankt sponsors:
WL Keukenlogistiek William Ligtenberg
#Hagenrijschoolgilze Brigitte en Antoine Hagen
#motorweelde Els Rosselle
#Remijsentruckservice
#kledingreparatiegilze
#rütchenbedrijfwagens Tilburg
#degouwhandelmaatchappij
#goverskoeltechniek
#jumbohapers Danny Hapers
#schellekensgereedschapsslijterij
#vanboxteltweewielers
#Bandencentrumgilze
#Sebregtsloodgieters
#CGmotoren
#fysiotheekgilze
#Sameningilzelunchroom
#Quirijnen interieur
Joost Ligtenberg

NK Junioren motor racing, 19 en 20 april 2019

Vrijdag en zaterdag weer gereden, de eerste NK Junioren motor racing wedstrijd.
Vrijdag was een “Goede vrijdag” er stonden 4 sessies op het programma dus een volle, warme dag.
De eerste sessie was weer even wennen met de motor van Molenaar. Deze motor rijdt toch iets anders dan mijn eigen motor.

Ik was gelukkig niet bang na de crash van het weekend ervoor in Spa-Francorchamps. De 2de sessie ging al stukken beter en ik reed 1,5 seconden sneller dan de eerste sessie. Best tevreden dus. Ik wist dat ik nog sneller kon ✊ dus in sessie 3 (een oefenrace) ging ik ervoor. Ik wilde weer 1 seconde eraf rijden dan reed ik voor een 1.07. Net na de start had ik 5 man achter me, terwijl ik er bij de start maar 2 achter me had dus een goede start. In deze oefenrace ben ik 16de geworden en heb ik een 1.06 hoog gereden dus ik was blij!! De laatste sessie ging ook goed en reed ik 1.06 midden en alweer sneller ik was tevreden voor de vrijdag nu op naar de zaterdag met 2 kwalificaties en 2 races.

Zaterdag de racedag:
Ik was al vroeg wakker omdat ik er zoveel zin in had.
De eerste kwalificatie ging goed en ik begon al meteen met 1.06 waar ik vrijdag mee ben geëindigd, dus al tevreden maar ik wist dat ik er meer uit kan halen mijn doel voor vandaag. Ik was 1.05 laag net als vorig jaar op mijn eigen NSF. De 2de kwalificatie ging ook goed ik reed al 1.06 laag dus weer 0.5 van me tijd af gereden. In race 1 had ik een goede start bij de start had ik 5 man achter me en dat was al goed. Ik startte van plek 16 en ging als 12e de eerste bocht in. Bij de finish vlag lag ik 16e.
Race 2 had ik weer een goede start en lag ik 10de in de eerste bocht en deze race ging ook heel goed en heb zelfs een 1.04.386 gereden ik was blij en heb dus ook me PR verbroken ik werd 13de in deze race. Mijn weekend was leuk en mijn resultaten zijn ook goed. De volgende race is in Berghem. Berghem is een mooie en leuke baan en voor mij als Brabander een thuisbaan. Dus heb je tijd en zin, kom gerust langs, de koffie staat altijd klaar. De races worden gereden op 11 mei het tijdschema volgt nog!!

Bedankt sponsors:
#WLkeukenlogistiek William Ligtenberg
#hagenrijschoolgilze Brigitte Hagen Antoine Hagen
#motorweelde Els Rosselle
#remijsentruckservice
#kledingreparatiegilze
#rütchenbedrijfwagenstilburg
#degouwhandelmaatchappij
#goverskoeltechniek
#jumbohapers Danny Hapers
#schellekensgereedschapsslijterij
#vanboxteltweewielers
#bandencentrumgilze
#sebregtsloodgieters
#CGmotoren
#fysiotheekgilze
#Sameningilzelunchroom
Joost Ligtenberg

Action Kart Hasselt 20 januari 2019

Vandaag gereden bij Action kart Hasselt (KARTBIKEN).
De 1ste sessie is altijd lastig want alles is dan nog koud, banden en baan, maar de tweede sessie ging goed en had een rondetijd van 45,6. Wel last van een glijdende motor.
Sessie 3, ik had er zin in, wilde wel maar het kwam er gewoon niet goed genoeg uit. Ik balen maar sessie 4 kwam nog. Even naar buiten met mijn broer en Noah de Kort. Ik had gevraagd of ik een oefen race mocht doen met een start.
En dat mocht dus met zijn allen klaar gaan staan en ik mocht van plek 1 starten?.
Ik ging als 1ste bocht 1 in en als 3de bocht 3 daar nog 1 ronde gereden en toen naar plek 4 nog net voor Lloyd de Groot en dat heb ik vast kunnen houden. Lloyd maakte een schuiver. Lloyd ging de pitstraat in om achter mij aan te gaan. Maar ik wilde ik er voor blijven en dat is gelukt.
Vandaag was een leuke en leerzame dag!

Bedankt allemaal weer!
Wijnen keukenlogistiek bv, CG motoren Gilze, Banden centrum Gilze, Fysiotherapie Gilze, Sebregts Installatie Gilze, De Gouw, Govers koeltechniek bv, handelmaatschappij bv, Schellekens Gilze, Remijsen Truck Service, Van Boxtel Gilze, Koen Ligtenberg, Selwin Hamden
Noah en Joost de kort, Patje, Action kart Hasselt, Joost ligtenberg (mijn lieve papa )

België 16 december

16 december 2018, vandaag vroeg mijn bed uit de training in België stond op het programma. vanwege de sneeuw vertrokken we al om 8.00 uur
Veel coureurs van de Yamaha R125 cup met o.a. Jeroen,Noah, Damian en Jay. Gezelligheid en mooie concurrentie.
De eerste x rijden ging al redelijk, de banden en baan waren nog koud dus goed oppassen en niet onderuit gaan. Dat ging de verdere ritten perfect. Toen sessie 2 met livio LOI (wat gaat die jongen hard) hij zette zijn bike 90°c dwars. Gaaf!.
Bij mij ging het ook weer goed en had weer 5 seconden van de vorige x gereden dus nu een 42,6 als tijd.
Sessie 3 ik was moe en had geen goede motor. De benzine kwam ik mijn oog, dus wisselen van bike en weer door. Het ging goed maar wel minder dan de vorige keren.
Sessie 4 en de laatste sessie alweer. Wel moe maar na mijn armen even ontspannen te hebben ging het eigenlijk weer heel lekker.

Berghem 22 september: De Race!

Vandaag stond de race op het programma.
Ik moest vandaag gaan voor de 2de plaats in het kampioenschap en ik heb goed nieuws, maar later meer. De baan was nat!

Fp1:
Ging goed de eerste ronde vond ik moeilijk en zwaar, later werd het beter.
De baan was nog steeds nat maar wel droge sporen ?

Q1:
Qualificati 1 ging best goed: een 2de tijd mini GP en 8ste algemeen.
Het ging prima en het druppelde nog een beetje ?.

Q1:
Ik ging voor een 1ste plaats maar is niet gelukt weer de zelfde plekken als in Q1.
Dus 2 na laatste starten, was spannend..

Race 1:
Race 1 de baan was nog heel nat het had weer veel geregend??. De start was goed en ging als 6de plaats van start, dus 2 plaatsen gepakt ?.
Mijn doel was om de race uit te rijden want dat betekende een 2de in het kampioenschap. Ik hoorde dat de concurrentie was uitgevallen en dat was een opsteker.

Race 2:
Ik had een goede start, eigenlijk iets te goed:  een jump start dat betekende 10 sec straf ?? moest volgens reglement niet de pit in, (wist ik niet), deed dat toch. De eerste x?✌.
Toen de race uitgereden en 1ste van de dag en 2 DE VAN NEDERLAND ????, zelf blij, mijn vader ook!
Bedankt  weer allemaal, Fysiotherapie Gilze, CG motoren, Bandencentrum Gilze, Wijnenkeukenlogistiek, Alle rijders, Papa Mama, Jeroen , Koen en Indy

21 september Berghem

Vrijdag :
Een training in Berghem stond op het dagprogramma. Op de NSF vandaag, met lekker gevoel op de baan, gleed ook niet weg. Geen drukte op de baan en reed achter een 2 takt aan, kon aanhaken en 1.05 rijden. De val van vorige keer zat nog wel in mijn hoofd en probeerde dat gevoel weg te duwen, Dat lukte! Het ging weer goed!
In de laatste rondjes reed ik nog wat van mijn tijd af : 1.03 gereden dus 2 sec eraf.
Morgen race en dan gaan we ???. NK race 8✊✊

Kom kijken!

groetjes
Sem

Nog een dank aan Fysiotherapie Gilze, CG motoren, Bandencentrum Gilze en Wijnen keukenlogistiek

 

 

Emmen, koude banden, vallen en opstaan

Vandaag de 7de NK race gereden op Pottendijk in Emmen. Niet mijn circuit maar wel een lekker lang recht stuk voor gas.
Opnieuw een baan waar ik weinig kan rijden omdat de afstand een bezwaar is.

Vrijetraining 1:
De baan was nog een beetje nat dus weinig grip en de motor gleed weg, weinig vertrouwen in de motor ?

Q1:
Goede Q1 gereden met een 8ste tijd. De motor gleed nog steeds dus de bandenspanning controleren en door.
Achtste tijd ?

Q2:
Banden waren koud maar wel gas geven dat was wat ik wilde, maar dat was iets te vroeg en toen lag ik met me motor op de baan. De fotograaf en dus heb ik een foto van mijn valpartij.
Weer gespeeld met de bandenspanning en die was nu goed.

Race 1:
8ste plaats algemeen , 1ste plaats Mini GP
Mindere start maar zat er nog even bij, toen was het tempo te hoog en kon ik er niet bij blijven en ik was bang dat ik weer viel dus dat moest uit me hoofd.

Race 2:
Goede start geleerd van Luuk de Ruiter bedankt en gaan met die ?.
Meteen aanhaken maar nog steeds aan het rijden met een bang gevoel. Dan maar uitrijden en gaan voor de 1 ste plaats van Mini GP
En dat is gelukt!!!!

Algemeen P 8
Mini GP P 1

Een Sem met een dubbel gevoel maar nu op naar Berghem race 8 van NK junioren racing

Bedankt, Fysiotherapie Gilze, CG motoren, Bandencentrum Gilze, Joost Ligtenberg en Joost de Kort
Luuk de Ruiter voor de start les ??

Emmen

Lelystad, nieuwe baan

Op 29 augustus een training in Lelystad op wederom een onbekende baan. Hier ook  zoeken naar de lijnen en gasmomenten. We reden met NSF’s van Henk Schotman (race-kids), opstappers en gevorderden. Ik reed weer op me eigen NSF, maar reed de eerste sessie nog niet zo snel. Nieuwe lijnen en als extr handicap en hobbel in de weg.
Ik reed sessie 2 goed en werd al sneller. Mijn vader had ook wat goede tipswaarna ik als als een kanon over de baan ging.  Sneller dan een oude bekende van de races in Assen en reed toen 2 op het track ik kon lekker aanhaken bij nummer 1. Heerlijk!
Sessie 3 ging nog weer beter en ben tevreden voor vandaag. ✊?✌
Nu op naar Emmen race 6 van het NK junioren motor racing op 8 september, als je tijd en zin hebt: van harte welkom.

Resultaat : blije Sem een top training.

Bedankt, Henk Schotman, race-kids, Joost Ligtenberg, CG motoren, Bandencentrum Gilze, Fysiotherapie Gilze, Wijnen Keukenlogistiek.

Zaterdag 18 en 19 augustus: Assen! Spannend!

De eerste keer op Assen! Nieuwe baan, betekent  zoeken naar de juiste lijnen en dus het punt waarop ik gas moet geven. Ik begon met een 1.09 en sloot de zaterdag, de kwalificatiedag, af met een 1.07. Zondag dus de races en ik reed zowel met de mini GP klasse en de 125 open. Prima oefening op zaterdag.

De eerste wedstrijd was ik nogal gespannen en best wel zenuwachtig voor mijn debuut.
De start van race 1 was niet best. De coureur voor me maakte een weelie (opgetrokken bovenwiel) ik schrok daarvan behoorlijk maar daarna zat ik prima in de race en deze was goed een 1.04, dus toch weer 3 seconden sneller dan zaterdag waarmee ik een derde plaats behaalde!
Race 2: start was perfect, passeerde meteen 3 man en als 9e de eerste bocht in. Ik werd weer ingehaald door 2 rijders maar na twee ronden ik kon gelukkig bij de twee aanhaken en een 1.01 laag gereden. Top! Mijn dag kon niet meer stuk. Wel lekker gevoel hoor, in de eerste wedstrijd van het podium proeven!

Algemeen : P 10
Mini gp : P 3

Topdag bedankt:
Lloyd de Groof, alle rijders, Bandencentrum Gilze, Fysiotherapie Gilze, Papa Anka Jeroen en Koen bedankt voor de gezelligheid
(Mijn weekend kon niet meer stuk)

Sem

Assen, de eerste wedstrijd met podiumplek!

Met nieuwe Honda op Francorchamps!

Na lang niks van mij gehoord te hebben ben ik hier weer, maar met goed nieuws!
Ik rijd sinds vandaag op een nieuwe fijnere motor: een Honda NSF 100.
Zaterdag 4 augustus heb ik hierop getraind in Spa Francorchamps, nieuwe baan, nieuwe motor alles weer opnieuw leren kennen.
Ik kwam de baan op maar het ging nog niet zo goed. Ivanos Hombre kwam me voor rijden, gaf tips ( hartstikke bedankt ) daardoor en het ging meteen veel beter.
Ook mijn knie aan de grond gekregen was zo blij.?
Het was zeker een grote overstap van minibike naar NSF maar zeker een hele leuke!
De motor liep goed, ik zelf was fit en dat maakte het voor mij een topdag ?

Groetjes Sem Ligtenberg

Bedankt Joost de Kort en Ivanos Hombre ik heb een super dag gehad ??

Veldhoven

Veldhoven

Training Veldhoven

Training Veldhoven 5-7-18

Vijf juli, vandaag anderhalf uur getraind in Veldhoven.
Op mijn NSF het ging goed en een nieuwe kneeslider gekocht. Vorige training niks op de knie en klittenband kapot ??. Dankzij motorkledingcentrum Tilburg kon ik de slider meteen en goed gebruiken.
Ik begon de training met een tijd van 1:11. Best redelijk voor een nieuwe motor en nieuwe baan.
De bandenspanning was echter te hoogdat resulteerde meteen naar een tijd van 1:09. Achter Jeroen Donders  reed ik een tijd van 1.07.01! Leuk was dat mijn NSF op het rechte eind inliep op de Yamaha van Jeroen en dat was kicken.

Een paar bedankjes: Motorkledingcentrum Tilburg, Joost en Nadia voor de support, Jeroen voor de lijnen die ik volgde en een snelste tijd reed, Paul voor de support, Koen voor het voorrijden en Selwin voor de gezelligheid en het leren lijnen rijden maar je was te snel ??.

Sem op de baan

Eerste buitenrace Sem

Vandaag voor het eerst, na een lange tijd, buiten gereden. En ook nog eens op een totaal andere motor.

Eerste sessie de baan leren kennen en de motor onder controle krijgen.
Aanpassingen na de eerste sessie gedaan de koppeling strakker en voetsteuntje langer gemaakt .
Na de tweede sessie voelde de motor goed aan en de baan kende ik al een beetje en maakte snel veel progressie.
Derde sessie kon ik aanhaken bij 2 oude bekende van RACE KIDS.
Laatste paar sessies gewoon lekker gereden en werd alleen maar sneller en sneller.
Na de 5 de sessie was het einde en gingen we een (te) lange reis terug naar huis maken.
Maarten bedankt voor je hulp.

Groetjes

Sem Ligtenberg


 

Debutant

Sem is debutant en heeft onlangs zijn eerste kennismaking gehad met de mini op de kartbaan.

Bij indoor Kartcentre Roosendaal deed Sem zijn eerste training. Op een koude en onbekende baan in de eerste sessie moest Sem met de eerste rondjes de baan leren verkennen. Na een korte maar goede briefing heeft hij diverse tips gekregen, want kijken is altijd makkelijker dan het zelf doen! De tips bracht hij in de tweede sessie meteen in de praktijk. Na wat onwennige rondjes langzaamaan steeds beter gaan rijden: de tips hielpen echt. De rondetijden werden sneller. De laatste sessie werd een wedstrijdje waarbij Sem zelfs in de snelste groep mocht rijden. Na een goede start is hij uiteindelijk 5de geworden. Toen naar zijn eigen groep. Na een mooie start lag hij tweede, waarbij hij een spannende wedstrijd reed en nr 1 uiteindelijk kon passeren waardoor hij dit eerste wedstrijdje winnend heeft af kunnen sluiten. Race kids bedankt voor een mooie ochtend mini Bike rijden.

 

Berghem

NK junior 19 en 20 april 2019