Koen Ligtenberg

Race 2 Veldhoven

Zondag 13 mei was de 2de race van de kalender in Veldhoven.

"Ik had hier al bijna een jaar niet gereden en de lay-out was anders dan afgelopen keer. In de eerste vrije training was ik dan ook erg aan het zoeken naar goede lijnen en referentie punten. In de eerste kwalificatie kwam ik al beter op gang en zat ik voor 't eerst onder de minuut.
In de 2de kwalificatie kwam ik niet veel verder met mijn rondetijden en kwalificeerde me als 17de. Dat was niet echt wat ik wilde. In de eerste race zat ik in een groepje en dat ging best redelijk,  ik was sneller dan degene voor mij. Helaas maakte de renner voor mij een schuiver en ik kon niet meer uitwijken en viel. Mijn motor weigerde dienst en moest noodgedwongen stoppen.

Race 2 wel weer gewoon aan de start. Deze race ik vooral veel alleen gereden maar reed wel in op degene voor mij, maar die bleef me net voor. Uiteindelijk wel nog mijn tijd verbeterd naar 57.6!
Nu op naar Staphorst volgende week."

 

Koen

Eerste seizoens training in Nederland

Afgelopen weekend de eerste training van het seizoen in Nederland gereden.
De zaterdag was een officiële trainingsdag vanuit de KNMV. De omstandigheden waren niet echt super. De dag er voor was er op een aantal plekken op het circuit nieuw asfalt gelegd en daarom lag er veel zand op de baan. Het was ook niet heel warm en daar door kreeg je niet echt veel temperatuur in je banden.
De eerste paar sessies besteed om de baan goed te verkennen. Daarna proberen meer snelheid te gaan maken maar toen ik dit ging proberen waren er veel bochten waar de motor erg in gleed. Niet goed voor mijn zelfvertrouwen merkte ik. De laatste sessie van de dag geaccepteerd dat de motor veel gleed waarna het toch lukte nog een goede sessie te rijden. Dat luchtte op.

De 2de dag op het circuit: Veel zin om te gaan rijden! De eerste sessie van de dag ging het dan ook meteen beter dan de dag ervoor met direct een snellere rondetijd. De 2de sessie ging het ook beter, ik reed wat meer van mijn rondetijd af. In de 3de sessie met goed vertrouwen de baan op en na 2 rondes het tempo opgevoerd. Misschien wat overmoedig, ik maakte een een kleine schuiver. Zonde, maar je leert ervan.  De laatste 2 sessies leken wat meer dan de dag ervoor.  Helaas. Maar aankomend weekend mogen we weer gaan trainen. Op het TT circuit een paar sessies en ook in de middag op junior track. Ik heb er weer super veel zin in

Koen


 

Hallo, mijn naam is Koen Ligtenberg en ik rijd nu sinds een jaar in de gamma Yamaha r125 cup. Ongeveer anderhalf haar geleden ben ik begonnen met deze gave leuke sport. Samen met mijn vader en broertje nam ik deel aan de opstap dag bij race kids. Ik was meteen verkocht, wat is dit super vet.

Wat later ben ik naar een race kamp gegaan en daar ben ik begonnen op een NSF100. Deze motor was eigenlijk ook nog iets te klein dus ben ik op het kamp op een Yamaha r125 gaan rijden en dit beviel me meteen erg goed en ik wist, hier ga ik mee rijden. Maar ik moest nog wel een hindernis nemen, want hoe kom ik in de klasse terecht? Ik heb contact opgenomen met de organisatie, mijn droom uitgelegd, veel gepraat en... een plaats in de ploeg gekregen, ik rijd met nummer 15.

Mijn eerste seizoen was vooral ervaring opdoen, mijn rondjes rijden en vertrouwd worden met mijn motor. Ik ben nu erg gemotiveerd om aan mijn tweede seizoen te beginnen.

 

Koen Ligtenberg

Voornaam: ---------------------------------------------------- Koen
Achternaam:  ---------------------------------------------------- Ligtenberg
Woonplaats:  ---------------------------------------------------- Gilze
Geboortedatum:  ---------------------------------------------------- 15-2-2001
Nationaliteit:  ---------------------------------------------------- Nederlandse
Lengte:  ---------------------------------------------------- 182 cm
Gewicht:  ---------------------------------------------------- 71 kg
     
Race ervaring / resultaten:  ---------------------------------------------------- 1 jaar eerder GAMMA Yamaha R125 Cup gereden
Naam team  ---------------------------------------------------- Ligtenberg Racing
Startnummer:  ---------------------------------------------------- 15
     
Opleiding:  ---------------------------------------------------- ROC sport - bewegen
Hobbies:  ---------------------------------------------------- Voetballen en chillen met vrienden
Favoriete rijder:  ---------------------------------------------------- Valentino Rossi
Favoriete eten:  ---------------------------------------------------- Spaghetti bolognese
Favoriete muziek:  ---------------------------------------------------- Nederlandse hip hop
Favoriete circuit:  ---------------------------------------------------- Sepang
Favoriete startnummer:  ---------------------------------------------------- 15
Waarom dit startnummer:  ---------------------------------------------------- Verjaardag
Ultieme wens:  ---------------------------------------------------- -
Kledingmaat:  ---------------------------------------------------- M
     
E-mailadres:  ---------------------------------------------------- koen@ligtenbergracing.nl

Eerste buitentraining Nederland 2018